tiistai 8. lokakuuta 2024

Kermainen parsakaali-cheddarpata

Tämä oli valitettavasti jonkun sortin pettymys. Odotin paljon tahmaisempaa ja kermaisempaa lopputulosta. Ei tämä huonoa ollut missään tapauksessa, odotukset vaan olivat aivan liian korkealla.


Ainekset:
1 rkl voita
3 parsakaalia
100 g metsäsieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl Kiehu-maitoa
50 g majoneesia
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Pinnalle:
40 g vaaleaa leipää
1 rkl voita sulatettuna
2 cheddar-sulatejuustoviipaletta

Irrottele parsakaalit kukinnoiksi. Kuutioi varret. Viipaloi sienet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Murenna leipä. Sekoita muruihin voisula. Pilko juustosiivut.

Keitä parsakaaleja muutama minuutti. Valuta hyvin. Levitä parsakaalit uuninkestävään vuokaan. Lämmitä maito höyryäväksi.

Puhdista ja pilko sienet. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle öljy ja sipulit ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Ripottele pannulle jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kun kastike sakenee, lisää majoneesi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Siirrä seos vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle leivänmurut ja cheddar-raaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti