tiistai 12. marraskuuta 2024

Päärynä-omenapannukakku kanelikaramellilla

Tässä tämän illan iltapala. Tuoksu oli mahtava, mutta lopullisen arvioni pääsen antamaan vasta iltasella. Jostain syystä fariinisokerini ei sulanut kanelikaramelliin millään. Karamelli pulpahteli kattilassaan vähintään 10 minuuttia, ja sokerin kiteinen rakenne erottui seasta silti.


Hedelmät:
2 suurta omenaa
2 päärynää
25 g voita
1 rkl fariinisokeria
Taikina:
2 rkl fariinisokeria
4 kananmunaa
2 tl sitruuna-aromia
1 rkl hunajaa
2 rkl rommia
1 tl kanelia
Kanelikaramelli:
100 g fariinisokeria
2 rkl voita
1 rkl vettä
½ tl kanelia

Kuori ja kuutioi omenat ja päärynät. Sulata voi pannulla. Lisää omenat ja päärynät. Anna hautua, kunnes hedelmät alkavat saada väriä. Lisää fariinisokeri ja anna hedelmien karamellisoitua.

Erottele taikinan kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita yhteen keltuaiset, sitruuna-aromi, hunaja, rommi ja kaneli. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaismassaan. Siirrä omena-päärynäseos leivinpaperoituun uunivuokaan. Kaada päälle taikina ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Mittaa kaikki kanelikaramellin ainekset pieneen kattilaan. Sekoita ja anna hautua, kunnes seos on siirappimaista. Valuta kanelikaramelli raidoiksi pannarin päälle ennen tarjoilua. Tarjoile esim. jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti