sunnuntai 1. joulukuuta 2024

Paistettua riisiä vönerillä

Tässä taas yksi uusi kokeiltu lihankorvike listalleni. Vöner oli oikein hyvää, varsinkin osana tällaista mättöpannua. Kokonaisuus oli erinomaisen onnistunut, ja vöneriä voin laitella toistekin.


Ainekset:
3 dl basmatiriisiä
6 dl vettä
suolaa
400 g Vöner Stripped Original
3 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
200 g herneitä
2 rkl soijakastiketta
1 tl chiliä öljyssä
1 rkl vaahterasiirappia
Paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä
Pinnalle:
1 rkl seesaminsiemeniä
1 ruukku korianteria

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Silppua korianteri.

Ruskista Vönerit öljyssä pannulla. Siirrä sivuun. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat ja paista pari minuuttia. Lisää paprika ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi, herneet, chili soijakastike, ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi Vönerit ja sekoittele muutama minuutti.

Ripottele pinnalle korianteri ja seesaminsiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti