Tässä oli tarpeeksi kaikkea: makua, suklaata ja voita. Meinasi jo usko loppua kun luulin että kakku ei tule pysymään kasassa millään, se oli niin pehmeää ja hyvin kostutettua. Mutta pysyi se. Ja oli tosi hyvää. Kuorrutuksen levittäminen meinasi mennä hankalaksi. En mitenkään pystynyt levittämään ensin vain ohutta kerrosta kuorrutusta. Kakun pinta kuoriutui sen mukana. Katsoin parhaaksi levittää koko kuorrutuksen kerralla ja ihan hyvin se meni niinkin.
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kostutus:
2 dl omenamehua
Raparperitäyte:
500 g raparperipaloja
2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
4 banaania
Kermahyytelö:
2 ½ dl Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta
4 rkl kylmää vettä
Kuorrutus:
150 g voita
1 ½ dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g taloussuklaata
Kuori raparperitäytteen banaanit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä raparperipaloja, sokeria ja kanelia kattilassa, kunnes raparperit ovat soseutuneet ja ylimääräinen neste haihtunut. Lisää banaanikuutiot ja kuumenna seos kiehumapisteeseen. Anna jäähtyä.
Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Laita kermahyytelön liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Sekoita maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi. Kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi. Valuta liivateseos rahkaan ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta se omenamehulla. Levitä kostutetulle levylle puolet raparperitäytteestä ja sen päälle puolet kermahyytelöstä. Tee toinen kerros samoin. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta sekin.
Sulata kuorrutuksen suklaa ja anna sen jäähtyä hiukan. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi suklaasula.
Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros suklaakuorrutusta. Anna jähmettyä viileässä n. 10 minuuttia. Levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Kuvioi pinta veitsellä. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti