Tämä oli ihan kelvollinen sapuska. Ei mitään vikaa, mutta ei oikein mitenkään mieleenpainuvan herkullistakaan.
Ainekset:
1 tl kurkumaa
½ tl suolaa
2 tl vehnäjauhoja
1 rkl sitruunamehua
300 g pakasteseitiä
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 vihreä jalapeño
4 tomaattia
2 tl tomaattipyreetä
2 dl kookosmaitoa
Maustetahna:
1 tl kuminaa
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkiväärimurskaa
1 tl chiliä öljyssä
Koristeluun:
1 ruukku korianteria
Tarjoiluun:
basmatiriisiä
Sekoita yhteen kurkuma, suola ja jauhot. Ripottele kalapihvien päälle sitruunamehu ja kurkumamausteseos.
Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Poista jalapeñosta siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Kuutioi tomaatit. Silppua korianteri.
Jauha maustetahnan kumina, korianteri ja mustapippuri maustemyllyssä tasaiseksi. Lisää valkosipuli, inkiväärimurska ja chili öljyssä. Soseuta tasaiseksi.
Ruskista kalat molemmin puolin öljyssä pannulla. Siirrä sivuun. Paista sipulit pehmeäksi samalla pannulla. Lisää maustetahna, tomaatit, jalapeño ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää pannulle kalapihvit ja anna hautua, kunnes kalat ovat kypsyneet (vajaat 10 minuuttia).
Koristele korianterilla ja tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti