Tämän kakun voikreemin määrästä vähensin ihan surutta puolet. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty puoli kiloa voita ja kilo tomusokeria. Määrä tuntui mielestäni todella reilusti ylimitoitetulta ja sitä se olikin. Vaikka voikreemi on suurta herkkuani, epäilen, että tuolla määrällä sitä olisi ollut liikaa. Kinuskia olisi myös voinut hyvin olla puolet vähemmän, vaikka siitäkin tykkään kuin hullu puurosta. Mulla oli tämän kanssa vähän liian kiire. En kerennyt antaa pohja jäähtyä niin paljon kuin olisi pitänyt. Mutta se mikä varsinaisesti jäi harmittamaan, oli tuo voikreemi. Sitä olisi pitänyt notkistaa kunnolla, niin että sen levittäminen kakun päälle ja reunoille olisi ollut mahdollista. Lusikoin sen nopeasti kakun päälle vain todetakseni, että siisti levittäminen oli mahdotonta. No, ei sen niin väliä, oman väen kahvipöytään kakku oli käymässä. Lopputulos oli rujosta ulkonäöstään huolimatta ihanan makuinen. Appelsiini toi sekä voikreemiin että kinuskiin oman hiukan erilaisen makuvivahteensa.
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Appelsiinivoikreemi:
225 g voita huoneenlämpöisenä
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
500 g tomusokeria
1 rkl kuohukermaa
Appelsiinikinuski:
2 dl sokeria
75 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl kuohukermaa
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
Kerrosten väliin lisäksi:
130 g appelsiinimarmeladia
Kostutus:
1 ½ dl appelsiinimehua
Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Mittaa kinuskin sokeri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut kauniin kullanruskeaksi. Siirrä kattila hetkeksi sivuun. Lisää voi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Lämmitä alhaisella lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten 20 minuutiksi jääkaappiin.
Vatkaa appelsiinivoikreemin voi tasaiseksi. Vatkaa sekaan appelsiininkuoriraaste. Lisää tomusokeri pienissä erissä, edelleen vatkaten. Lisää kerma kun n. puolet tomusokerista on lisätty.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoilualustalle. Kostuta pohja appelsiinimehulla ja levitä päälle appelsiinimarmeladi. Levitä osa voikreemistä marmeladin päälle. Nosta päälle kansilevy ja kostuta sekin. Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros voikreemiä. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin n. 20 minuutiksi.
Levitä loput kreemistä kakun päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin 10 minuutiksi.
Valuta kinuski kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.
Onneksi ei liho kun katselee näitä sun ihania kakku - ja herkkupostauksia😋😄
VastaaPoistaHeh, näitä on hyvä aina leipoa kun saa paljon syöjiä kakun ympärille. Ei tartte itse syödä ihan kaikkea. Useimmiten (niin kuin nytkin) jäi kumminkin puoli kakkua jäljelle. Laitoin sen viipaleiksi ja viipaleet pakastimeen, sieltä niitä on helppo sulattaa yksi kerrallaan jälkkäreiksi.
VastaaPoista