Kun otin kipon uunista, luulin että nämä ovat kuivia kikkareita. Vaan sain yllättyä iloisesti, olivatkin oikein meheviä ja pehmeitä. Ja todella hyvän makuisia. Toi hunajainen vuohenjuusto on ihan ehdoton suosikkini kaikista maistamistani vuohenjuustoista, ja se sopi tähänkin loistavasti. Ainut mikä jäi harmittamaan oli se, että ostin lasagnelevyt kaupasta sen sijaan että olisin käyttänyt pastakonettani (kun kerran olen sellaisen mennyt ostamaan). En vaan olis millään kerennyt tänä aamuna vielä ruveta kaulimaan taikinaakin.
Ainekset:
500 g tuorelasagnelevyjä
Täyte:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
150 g tuoretta baby-pinaattia
250 g ricottaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl sitruunamehua
2 tl sitruuna-aromia
1 tl kuivattua persiljaa
sormisuolaa
mustapippuria
Päälle:
2 dl ruokakermaa
120 g hunajaista vuohenjuustoa
sormisuolaa
mustapippuria
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää pinaatti ja jatka paistamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon ricotta, parmesaani, sitruunamehu, sitruuna-aromi ja mausteet.
Leikkaa lasagnelevyt pitkittäin puoliksi. Levitä täyte levyille ja kääri levyt rulliksi. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vierekkäin pystyasentoon.
Lämmitä kerma kattilassa. Lisää vuohenjuusto ja anna sen sulaa. Kaada seos vuokaan rullien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetken aikaa folion alla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti