Paistoaika ei riittänyt yhtään mihinkään, niin kuin vähän arvelinkin. Paistoin reseptin mukaan 25 minsaa, sammutin uunin ja annoin leivonnaisen olla siellä vielä 20 minuuttia. Kun sitten olin ottamassa sitä ulos uunista, totesin että se on edelleenkin aivan liian nestemäistä. Laitoin sitten uunin päälle 200 asteeseen, nostin vuoan uunin keskitasolle ja jatkoin paistamista 17 minuuttia. Sen jälkeen koostumus oli silmämääräisesti täydellinen. En tosin voi olla vielä varma, sillä kahvit + browniet nautitaan vasta tunnin kuluttua.
Mustikkakastike:
200 g mustikoita
¾ dl sokeria
½ dl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelystä
Pohja:
100 g taloussuklaata
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g crème fraîchea
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunaa
Mittaa kattilaan kastikkeen mustikat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia. Sekoita sitruunamehuun maissitärkkelys. Valuta suurus mustikkakastikkeeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä.
Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20*30 cm).
Vatkaa yhteen täytteen tuorejuusto, crème fraîche, sokerit ja maissitärkkelys. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Valuta seos varovasti pohjan päälle. Lusikoi mustikkakastike juustokakkukerroksen päälle ja marmoroi pinta vetämällä sen läpi veitsellä muutaman kerran.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kypsyä jälkilämmöllä 20 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
Nam mitä herkkua taas-😋
VastaaPoistaTästä voin olla samaa mieltä.
VastaaPoista