Broileripekoni on melkein possupekoniin verrattavaa, kunhan se pääsee paistumaan kunnolla. Jossain pastassa se ei ehkä toimi ihan yhtä hyvin, mutta tässä se oli tosi hyvää. Uuniperunat olivat maukkaita ja ihania.
Ainekset:
4 uuniperunaa
100 g ranskankermaa
1 sipuli
100 g tomaattimurskaa
50 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
120 g broileripekonia
Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kuorineen lähes kypsiksi. Kuori ja silppua sipuli.
Halkaise perunat pituussuunnassa. Koverra sisus pois niin, että kuoriin jää kuitenkin jonkun verran. Sekoita perunoiden sisus, ranskankerma, sipuli ja tomaattimurska tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa täyte perunankuoriin ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 275-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Levitä pekoniviipaleet perunoiden viereen pellille. Jatka kypsentämistä, kunnes pekonit ovat ruskistuneet (n. 5 minuuttia). Suikaloi pekoniviipaleet ja ripottele ne perunoiden päälle ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti