tiistai 17. kesäkuuta 2025

Tofupyörykät

Ajattelin nämä juuri uunista otettuani, että olisi ehkä pitänyt laittaa taikinaan kananmuna koossa pysymistä varmistamaan, kun ei pyöryköiden tarvinnut olla vegaanisia. Pyörykät kuitenkin hiukan kiinteytyivät jäähtyessään, ja sitten olinkin tosi tyytyväinen että en ollut lisännyt kananmunaa. Lopputulos oli ihanan pehmeä ja aivan mielettömän hyvän makuinen.


Ainekset:
300 g tofua (Aasia-maustettua)
2 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 kevätsipulia
pätkä purjoa
1 punainen paprika
1 rkl rypsiöljyä
4 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
suolaa
mustapippuria
chilirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 dl vehnäjauhoja

Raasta tofu. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Viipaloi kevätsipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.

Sekoita yhteen tofu- ja porkkanaraaste. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Kuullota purjo, kevätsipuli, sipuli ja paprika öljyssä pehmeiksi. Sekoita joukkoon tofumassa, pellavansiemenjauhe, soijakastike, chilikastike, jauhot ja mausteet.

Muotoile massasta pyöryköitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä pyörykät ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti