torstai 14. elokuuta 2025

Marokkolainen jauhelihapata

Tänään päivälliseksi jauhelihapataa. Tästä tuli tosi hyvää. Ja mukavan kasvispitoista. Persilja puuttuu kuvasta, mutta kyllä minä sitäkin hiukkasen laitoin.


Ainekset:
2 porkkanaa
1 kyssäkaali
1 suuri sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl kurkumaa
2 tl harissatahnaa (laitoin kylläkin sambal oelekia, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa)
400 g jauhelihaa
2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
suolaa
Pinnalle:
5 g persiljaa

Kuori ja kuutioi porkkanat ja kyssäkaali. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele linssit siivilässä. Silppua persilja.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää kurkuma ja harissatahna. Lisää joukkoon kasvikset ja kääntele hetken aikaa, jotta ne hieman pehmenevät.

Lisää jauheliha ja jatka paistamista, kunnes se on kypsynyt. Lisää joukkoon linssit, vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta suolalla.

Ripottele pinnalle persilja. Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti