tiistai 18. marraskuuta 2025

Turkkilainen kana ja chili-oliivirelissi

Laitoin kanat marinoitumaan aamulla ja paistoin iltapäivällä. Tämä riitti aivan mainiosti. Kanat olivat tosi hyviä ja relissi samoin. Pasta oli just sopivan neutraali kaveri näille. Alkuperäisessä reseptissä oli lisäksi pitaleipää ja maustamatonta jogurttia. Ne olisivat myös sopineet hyvin.


Ainekset:
650 g maustamatonta broileria
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
1 tl kuminaa
3 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
Chili-oliivirelissi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl sambal oelekia
1 ruukku korianteria
kourallinen mintunlehtiä
50 g vihreitä oliiveja
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
¼ dl sitruunamehua
1 rkl sormisuolaa

Kuori marinadin valkosipulinkynnet ja purista ne kannelliseen astiaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tee broilerien pintaan terävällä veitsellä 3-4 syvää viiltoa. Nosta palat marinadiin ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Kuori relissin valkosipulinkynnet. Silppua korianteri ja minttu. Lisää loput ainekset ja soseuta esim. maustemyllyllä.

Paista broilerit kypsiksi 180-asteisessa air fryerissä (ohutleikkeet 10 minuuttia, paksummat fileepihvit 15 minuuttia). Tarjoile esim. pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti