perjantai 1. heinäkuuta 2016

Raparperi-pekonipiirakka

Tämän ohjeen nähtyäni ajattelin välittömästi, että tätä on pakko kokeilla. Piirakka oli ihan hyvää, mutta ehkä jopa hiukan turhan kirpeää. Kävi mielessä, että raparperit olisi pitänyt pyöritellä vaikka fariinisokerissa ennen paistamista, ja paistaa sitten erikseen.



Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
50 g juustoa (cheddar, raastettuna)
2 rkl vettä
Täyte:
170 g pekonia
300 g kesäkurpitsaa
200 g raparperia
½ dl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
½ tl mustapippuria
2 dl kermaa
3 kananmunaa
100 g juustoa (cheddar, raastettuna)
½ tl suolaa

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ennen paistamista. Pistele pohja haarukalla. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

Valmista täyte. Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Viipaloi raparperit.

Kumoa pekonit kylmälle pannulle. Paista ne rapeiksi. Lisää raparperit ja kesäkurpitsat. Kuullota käännellen 2-3 minuuttia. Mausta seos timjamilla ja mustapippurilla.

Vatkaa kerma, munat ja juustoraaste tasaiseksi. Mausta suolalla. Kumoa kasvis-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti