sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Aurinkokuivattu tomaatti-pestohyrrät

Aivan ihania suolaisia korvapuusteja. Olen himoinnut näitä siitä saakka kun näin reseptin jokunen viikko sitten, mutta olen jotenkin pitänyt näiden leipomista vaivalloisena. Mutta yllätys yllätys, eihän se sitten ollut ollenkaan vaivalloista kun vaan tarttui toimeen. Ja vaiva korvautuu moninkertaisesti hyrristä nautiskellessa.



Taikina:
25 g hiivaa
2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
60 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100 g vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
300 g spelttijauhoja
Täyte:
50 g kurpitsansiemeniä
65 g vihreää pestoa
125 g mozzarellaa
2 rkl tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Voiteluun:
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit, oliiviöljy ja vehnäjauhot. Lisää spelttijauhoja vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja notkeaksi. Anna kohota peitettynä n. 30 minuuttia.

Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat poksahdella. Pilko mozzarella ja silppua basilika.

Alusta kohonnut taikina ja kauli se n. ½ cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele taikinalevylle kerros pestoa. Ripottele päälle kurpitsansiemenet, mozzarella ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Rullaa taikinalevy rullaksi, leikkaa rulla siivuiksi ja siirrä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

Voitele hyrrät munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti