sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Eksoottinen rahkapiirakka

Pohja oli hyvää, täyte oli raakana erinomaista, ja koristeeksi tuli sulatettua suklaata kuin pisteeksi i:n päälle. Ja silti – jostain syystä tämä jäi mielestäni vähän pliisuksi. En missään nimessä voi sanoa piirakkaa huonoksi, joten ehkä vaan odotin siltä liikoja. Ja voihan olla niinkin, että kunnolla jäähtyessään mautkin tulevat paremmin esille. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun käytin passionhedelmää yhtään mihinkään. En ole oikein tiennyt mitä sille pitäisi tehdä, mutta nyt osaan niinkin monimutkaisen asian kuin hedelmän halkaisemisen ja siementen kaapimisen kulhoon. Aina sitä oppii jotain uutta.



Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
200 g mangoa
2 kpl passiohedelmää
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
20 g taloussuklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina 1–2 cm:n kerrokseksi pyöreän piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori mango. Mittaa kulhoon tarvittava määrä hedelmälihaa ja soseuta se sileäksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes pohja on kypsää ja täyte hyytynyt.

Sulata suklaa ja valuta se raidoiksi jäähtyneen piiraan päälle. Leikkaa piiras annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti