perjantai 15. marraskuuta 2024

Hunajainen sekaleipä

Tässä taas leipä, joka on helpompi valmistaa kuin hakea kaupasta. Ainakin, jos omistaa yleiskoneen, joka hoitaa taikinan vaivaamisen. Lopputulos on vieläpä erittäin hyvänmakuinen. Ohjeen mukaan tästä olisi pitänyt tulla yksi iso leipä, mutta minä tykkäsin enemmän hiukan pienemmistä. Paistoaikaa en silti lyhentänyt.


Ainekset:
50 g voita
2 rkl hunajaa
5 dl piimää
17 g kuivahiivaa
1 rkl suolaa
980 g sämpyläjauhoja

Sulata voi ja hunaja kattilassa. Lisää piimä ja lämmitä seos hiukan kättä lämpimämmäksi. Liuota sekaan hiiva. Mausta suolalla. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna kohota puolisen tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota vielä puoli tuntia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti