Rakuuna on sopivasti annosteltuna kyllä sellainen mauste, joka sopii moneen menoon. Ennen en siitä tykännyt yhtään, mutta viime vuosina olen oppinut sitäkin syömään. Tässä se oli ihan omiaan. Sapuska oli todella nopeatekoinen (jos ei lasketa kolmen vartin haudutusaikaa) ja erinomaisen herkullinen.
Ainekset:
500 g porsaan sisäfileetä
5 kiinteää perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 hapahkoa omenaa
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
120 g smetanaa
330 ml omenasiideriä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
Kuori ja puolita perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi omenat. Keitä perunanpuolikkaita suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta hyvin.
Leikkaa porsaanfilee reilun sentin paksuiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet voissa uuninkestävällä pannulla. Siirrä lautaselle odottamaan. Kuullota sipuleita ja omenoita samalla pannulla 3–4 minuuttia. Siirrä lihat takaisin pannulle.
Sekoita jauhot smetanaan. Kääntele smetanaseos, siideri ja mausteet lihojen ja kasvisten joukkoon. Lisää lopuksi perunat.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti