sunnuntai 15. kesäkuuta 2025

Cajunlihapata

Toivottavasti liha oikeasti oli mureaa. En vielä tiedä varmasti, sillä pöytään tämä päätyy vasta iltapäivällä. Kastikkeesta ainakin tuli tosi hyvää. Lihapadan kanssa keitin riisiä ja porkkanaranskiksia.


Ainekset:
600 g mureaa naudanlihaa
1 sipuli
2 sellerinvartta
1 vihreä paprika
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl cajunmaustetta
suolaa
mustapippuria

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Viipaloi sellerinvarret. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Ruskista lihasuikaleet kauttaaltaan. Siirrä suikaleet lautaselle odottamaan. Lisää pannulle sipuli, selleri ja paprika. Kuullota muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä puoli minuuttia.

Siirrä lihat takaisin pannulle. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja cajunmauste. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes kastike hiukan sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2 kommenttia:

  1. Just hyvä ote tähän cajun-lihapataan – käytät kyllä just sitä perinteistä 'trinityä' eli sipulia, selleriä ja paprikaa, joka antaa pohjan rouhealle ja syvälle maulle . Näissä pataveloissa tummalla roux'lla on iso rooli – se tuo mausteisuutta ja smoothieutta myös lihalihaan . Jos kaipaa lisäpotkua, vähän cayennea tai tasso-hamia voisi tuoda sen autenttisen bayou-fiiliksen. Ja hei, tää on just se yhden padan juttu, jossa vaikka naudan sijaan käytät possua tai makkaraviipaleita, niin maku vaan syvenee – ihan kunnon cajun-klassikko!

    VastaaPoista
  2. Jep, oli kyllä hyvää. Ja vaan parani uudelleen lämmitettäessä.

    VastaaPoista