Mustaherukkaa mulla on aina pakastimessa, mutta en ole ihan varma onko siitä tullut koskaan tehtyä pullaa. Nyt on, ja hyvin upposi. Vanilja-rahkatäytekin oli kiva siellä kirpeiden herukoiden alla. Ja iso plussa siitä, että näistä tuli aika kivan näköisiä.
Taikina:
3 dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
9 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
100 g voita sulatettuna
250 g maitorahkaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl sokeria
200 g mustaherukoita
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun:
½ kananmuna
Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään maitoon. Lisää sokeri, suola ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 40 minuuttia.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele osat suuriksi pulliksi. Anna kohota 20 minuuttia.
Sekoita täytteen maitorahka, kreemijauhe, sokeri ja voisula tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jäiset mustaherukat ja perunajauhot.
Painele pullat litteiksi piirakkapohjiksi. Painele pohjiin keskelle syvennykset. Jaa rahkatäyte syvennyksiin. Ripottele pinnalle mustaherukat. Voitele reunat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti