Jos tekisin uudelleen, niin varaisin kaksi isoa kurkkua. En käyttäisi ihan uloimpia kuoriosia enkä myöskään sisimpiä siemenosia. Ja tekisin rullista puolet pienempiä. Tosi hyviä olivat, mutta eivät kyllä mitenkään pysyneet kasassa.
Täyte:
2 dl sushiriisiä
2 ½ dl vettä
Mausteliemi:
3 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
Lisäksi:
300 g ohuita graavilohiviipaleita
25 g tilliä
iso kurkku
Huuhtele riisi kylmällä vedellä monta kertaa huolellisesti. Pane riisi syvään kattilaan ja lisää vesi. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Peitä kattila kannella ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi suureen kulhoon.
Kuumenna mausteliemen ainekset kattilassa kiehuvaksi. Anna jäähtyä. Sekoita liemi riisin joukkoon. Anna jäähtyä.
Leikkaa kurkku pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Aseta lohiviipaleet, sushiriisi ja tillisilppu kurkkusuikaleiden päälle. Kääri suikaleet rulliksi ja tarjoile heti soijakastikkeen ja wasabin kera.

😋nämä olisi niin minun susheja!
VastaaPoista