Nyt oli kyllä jotenkin tunkkaista tuo Flora Vispistä vatkattu vaahto. Tunkkaisuutta ei huomaa, jos siinä on seassa jotain muutakin. Ihan tällaisenaan ei ollut mitään maailman parasta. Kuohukerma olis tällä kertaa ollut parempaa. Kahvin kanssa tämä leivonnainen oli kuitenkin oikein hyvä. Persimonin ja mangon yhdistelmä sopi sekaan hyvin.
Mantelimarenki:
150 g tomusokeria
4 kananmunan valkuaista
200 g mantelirouhetta
50 g mantelijauhetta
2 tl sitruunankuoriraastetta
Täyte:
5 dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
1 ½ persimonia
1 mango
Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Kääntele lopuksi sekaan mantelirouhe, mantelijauhe ja sitruunankuoriraaste.
Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan 26-28 cm ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään. Paista 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Irrota leivinpaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Kuori ja kuutioi hedelmät.
Levitä kermavaahto marenkipohjalle. Lusikoi päälle hedelmäkuutiot. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti