lauantai 18. maaliskuuta 2017

Aprikoosikakku

Tälle kakulle kävi juuri niin kuin arvelinkin, kun rupesin sitä tekemään. Paahdettu sokeri tarttui tiukasti kiinni vuoan reunoihin eikä luovuttanut kakkua kokonaisena tarjoilualustalle. Niinpä kakku oli kauniin sydämen muodon sijaan epämääräinen kasa taikinapaloja ja sokeriliemessä paahdettuja aprikooseja. Ihan hyvää, mutta ei niin hyvää että viitsisin nähdä uudelleen vaivaa kakkuvuoan puhdistamisessa.



Ainekset:
250 g kuivattuja aprikooseja
2 kananmunaa
2 ½ + 3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
60 g voita
1 ½ dl vettä
2 tl sitruunankuoriraastetta

Pane aprikoosit kattilaan ja lisää niin paljon vettä, että aprikoosit peittyvät. Kiehauta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Kaada aprikoosit siivilään ja valuta.

Sulata 2 ½ dl sokeria pannulla. Sekoita, kunnes kaikki sokeri on sulanut ja saanut kauniin vaaleanruskean värin. Kaada sulanut sokeri kakkuvuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että koko sisäpinta peittyy sokerilla.

Sulata voi ja lisää siihen 1 ½ dl haaleaa vettä. Vatkaa munat ja 3 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita seos munavaahtoon. Lisää voi-vesiseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita viimeiseksi mukaan sitruunankuoriraaste.

Vuoraa vuoan sisäpinta aprikooseilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun vuokaan työnnettyyn tikkuun ei tartu yhtään taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti