keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Aasialainen ohra-kasvispannu

Samanhenkinen lisuke inkivääri-kanapyöryköille. Teriyaki- ja hoi sin –kastikkeita olisi voinut laittaa vähän enemmänkin. Mutta oli tämä maistuvaa näinkin. Saattaa olla niinkin, että todella vahvan makuiset broilerpyörykät vähän niin kuin kadottivat tämän ohra-kasvispannun maut.



Ainekset:
1 fenkoli
400 g parsakaalia
1 paprika
2 rkl seesamiöljyä
2 dl ohrasuurimoita
1 rkl teriyakikastiketta
1 ½ rkl hoi sin –kastiketta
6 dl vettä
165 ml kookosmaitoa
½ dl tuoretta minttua
Lisäksi:
½ dl mantelilastuja paahdettuna
½ dl seesaminsiemeniä paahdettuna

Huuhtele kasvikset. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Kuutioi paprika.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää ohra, maustekastikkeet ja 5 dl vettä. Anna kiehua n. 4 minuuttia välillä sekoitellen.

Lisää pannulle kasvikset. Sekoita ja anna kiehua toiset 4 minuuttia. Lisää 1 dl vettä. Kun ohra on lähes kypsää, sekoita joukkoon kookosmaito ja minttu. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut ja seesaminsiemenet ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti