keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Etiopialainen jauhelihakastike

Ihan jees, niin kuin jauhelihakastikkeet yleensäkin. Mutta ei mitenkään erityinen. Itse asiassa yllättävänkin miedon makuinen siihen nähden että tässä oli kuitenkin melko paljon chilijauhetta. Valkosipuli olisi tehnyt kummasti terää.



Ainekset:
1000 g jauhelihaa
5 sipulia
5 tomaattia
suolaa
2 tl chilijauhetta
½ tl cayennepippuria
2 tl inkivääriä
5 kananmunaa
1 dl karkeaksi hienonnettua persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi tomaatit.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja tomaattiviipaleet. Mausta suolalla, chilijauheella, cayennepippurilla ja inkiväärillä.

Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munat kastikkeeseen. Hauduta vielä muutama minuutti ja lisää persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti