torstai 15. kesäkuuta 2017

Ahvenanmaan herkkukakku

Leivonnainen, joka on lähes pelkkää voita ja sokeria. Voiko se olla huonoa? No ei. Tämä on juuri niin herkkua kuin mitä ainesosista voi päätellä.



Pohja:
200 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
2 ½ dl perunajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
200 g voita
200 g tomusokeria
4 rkl kuohukermaa
2 rkl maissitärkkelystä
¼ tl punaista elintarvikeväriä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa ja lisää tomusokeri. Sekoita keskenään kerma ja maissitärkkelysjauhot. Lisää kermaseos voi-sokeriseokseen ja kypsennä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää karamelliväri ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kuuma kuorrutus pohjalevylle ja tasoita. Anna jähmettyä ja leikkaa sitten neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti