lauantai 10. kesäkuuta 2017

Bataatti-cashewpasteijat

Täytettä tuli tästä satsista yli puolet liikaa. Mutta ei se mitään, täyte on niin maukasta että loput menevät tänään grillipihvien lisukkeena. Taikinan tein jo eilen jääkaappiin odottamaan. Aivan mahtavia päiväkahvin seuralaisia.



Ainekset:
500 g lehtitaikinaa
1 kananmuna
20 g parmesaaniraastetta
jauhoja leipomiseen
Täyte:
600 g bataattia
1 tl chilihiutaleita
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl kasvislientä
1 dl appelsiinimehua
200 g cashewpähkinöitä
30 g parmesaania
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Kuori ja paloittele bataatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna kattilassa 1 rkl oliiviöljyä ja paista siinä hetki bataattipaloja. Kaada joukkoon kasvisliemi ja appelsiinimehu. Keitä bataatit kannen alla kypsiksi.

Paahda cashewpähkinöitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Vähennä lieden lämpöä. Lisää 1 rkl oliiviöljyä, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä chilihiutaleet. Kuullota.

Kun bataattipalat ovat kypsiä, ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sipuli-cashewseos ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla, mustapippurilla, appelsiininkuoriraasteella ja sitruunamehulla.

Kauli lehtitaikina levyksi ja leikkaa levystä pasteijaksi sopivia neliöitä. Nosta jokaisen neliön keskelle täytettä ja taita levyt pasteijoiksi. Painele reunat kiinni ja voitele pinta kananmunalla. Pistele jokaisen pasteijan kanteen muutama höyryaukko ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti