perjantai 23. kesäkuuta 2017

Raparperipavlova

Ulkonäöstä en viitti enää edes sanoa mitään. Mutta hyvältä maistui. Viidelle syöjälle tämä annos upposi kerralla kokonaan. Ilmeisesti siis maistui muillekin kuin minulle. Raparperia oli aivan liian vähän. Olisi voinut laittaa ainakin tupla-annoksen, ellei triplankin.



Ainekset:
5 kananmunan valkuaista
2 dl Siro-sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
Täyte:
175 g raparperia
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
½ annosta kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
½ annosta kinuskikastiketta

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa väkiviinaetikka ja suola.

Levitä vaahdosta kaksi suunnilleen samankokoista kiekkoa leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista 135 asteessa kiertoilmassa tunnin ajan, vaihda peltien paikkaa ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta pois ja jätä jälkilämpöön tunniksi. Anna jäähtyä.

Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele sokeri palojen päälle. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.

Nosta toinen marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä levylle puolet kinuskikermasta ja puolet raparpereista. Nosta toinen levy päälle ja levitä päälle loput kermavaahdot ja raparperit. Valuta pinnalle loput kinuskikastikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti