keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Lämmintä kanasalaattia ja porkkanajogurttikastiketta

Ateria, jossa on samaan pataan leivottuna sekä risottoa että salaattia. Oikein hyvää ja maistuvaa, ja tandoorimausteseos oli nopea oikotie hyvään makuun. Porkkanajogurttikastike sopi oikein hyvin kokonaisuuteen.



Ainekset:
600 g broilerinfileitä
2 rkl tandoorimausteseosta
1 rkl voita
1 iso porkkanaa
½ kukkakaali
100 g pakasteherneitä
1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl vettä
suolaa
½ jäävuorisalaatti
3 tomaattia
Kastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 porkkana
suolaa
valkopippuria

Kuori porkkana. Leikkaa toinen puoli viipaleiksi ja raasta toinen puoli. Sekoita raaste ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali. Mittaa kattilaan vesi ja lisää sekaan porkkanat ja kukkakaalit. Kiehauta ja lisää riisi. Mausta suolalla. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Suikaloi broilerinfileet. Kuumenna voi pannulla. Lisää tandoorimauste ja broilerisuikaleet ja ruskista suikaleet kauttaaltaan kypsiksi. Nosta lautaselle ja pidä lämpimänä. Kuullota kasvikset ja riisi samalla pannulla.

Levitä tomaattiviipaleet ja salaatti tarjoilulautaselle. Asettele päälle kuullotettu riisi-kasvisseos ja broilerisuikaleet. Valuta päälle porkkanajogurttikastike ja koristele porkkanaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti