perjantai 23. lokakuuta 2020

Juusto-pekoni-makkararulla

Makkaratäyte oli ihanan mehevä ja mausteinen. Lehtevä filotaikinakuori sopi tosi hyvin täytteen kanssa yhteen. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty lehtitaikinaa, mutta en viitsinyt sitä ruveta tekemään kun pakastimessa oli juuri sopivasti yhden filotaikinapaketin jämät. Erinomainen kokonaisuus.




Ainekset:
240 g filotaikinaa
1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
280 g tuoremakkaraa (HK Maakarit Juhla)
110 g kalkkunapekonia
2 rkl bbq-kastiketta (Poppamies kirsikka & kola)
mustapippuria
50 g Emmental-raastetta
Pinnalle:
1/3 kananmuna
1 rkl unikonsiemeniä

Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynsi. Pilko pekonisiivut.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota siinä sipulia ja valkosipulia sekoitellen, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja hiukan ruskistuneet. Kaada seos kulhoon. Lisää makkaramassa, pekoni ja 1 rkl bbq-kastiketta. Mausta mustapippurilla. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää sitten juustoraaste.

Levitä filotaikinalevyt päällekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele taikinalevyn keskusta lopulla bbq-kastikkeella. Muotoile makkaramassasta pötkö bbq-kastikkeen päälle. Käännä ensin taikinan päät makkaramassan yli ja kääri taikina sitten pitkittäin kuoreksi makkaramassan ympäri.

Voitele pötkö kananmunalla. Ripottele päälle unikonsiemenet ja paista 200-asteisen uunin alemmalla keskitasolla n. 30 minuuttia. Peitä rulla puolessa välissä paistamista leivinpaperilla, jotta se ei tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti