lauantai 13. helmikuuta 2021

Veriappelsiinisorbetti

En ole koskaan ollut kovin innostunut veriappelsiineista (koska niiden kuoret ovat usein niin tiukassa että kuoriminen on turhan hankalaa) enkä sorbeteista (koska tykkään enemmän kermaisesta jäätelöstä). Mutta nyt taidan kääntää kelkkani kummankin suhteen. Ainakin yhdistelmänä. Tämä on nimittäin aivan mahtavaa ja todellakin kokeilemisen arvoinen.




Ainekset:
3 veriappelsiinia
1 ½ dl vaaleaa siirappia
2 ½ dl kivennäisvettä
2 kananmunan valkuaista
¼ tl suolaa

Pese veriappelsiinit huolellisesti. Raasta talteen 2 tl kuorta. Purista hedelmistä mehu.

Mittaa kattilaan siirappi ja kivennäisvesi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes siirappi on sulanut. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää joukkoon mehu, puristimeen jäänyt hedelmäliha ja kuoriraaste. Sekoita hyvin. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes se on sopivasti jäähtynyt.

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto sorbettimassaan. Siirrä seos pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti