sunnuntai 29. elokuuta 2021

Kampasimpukoita ja fenkoliviipaleita sahrami-hunaja-sitrusvinegretin kera

Nyt joudun myöntämään asian, jota olen jo aiemminkin vähän miettinyt. En oikeastaan tykkää fenkolista raakana. Kypsennetty fenkoli on tosi hyvää, mutta raakana se on jotenkin vähän liian kovaa ja mautonta. Muutenkin tämä kokonaisuus kuulosti paperilla ehkä paremmalta kuin todellisuudessa. Ei siis mitään varsinaista vikaa, mutta ei ehkä ihan minun makuuni.




Fenkolit:
2 isoa fenkolia
¼ dl sitruunamehua
2 tl oliiviöljyä
Simpukat:
150 g kampasimpukoita
suihkutettavaa oliiviöljyä
Sahrami-hunaja-sitrusvinegretti:
2 rkl hunajaa
½ g sahramia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl appelsiinimehua
1 rkl limettimehua
suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Kuumenna valkoviinietikka, appelsiinimehu ja limettimehu pienessä kattilassa. Liuota sekaan hunaja ja sahrami. Älä anna kiehua. Kun neste alkaa värjäytyä kullanväriseksi, sekoita ja mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Poista fenkoleista kannat. Viipaloi fenkolit mahdollisimman ohuiksi. Yhdistä sitruunamehu ja 2 tl oliiviöljyä. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Valuta seos fenkoleiden päälle ja sekoita hyvin. Siirrä fenkolit tarjoiluastiaan.

Suihkuta kampasimpukat oliiviöljyllä ja paista 200-asteisessa air fryerissä 4 minuuttia. Asettele kampasimpukat fenkoliviipaleiden päälle.

Lisää vinegrettiin oliiviöljy ja vatkaa seos tasaiseksi. Valuta vinegretti kampasimpukoiden ja fenkoliviipaleiden sekaan ja tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Ihan samaa mieltä fenkolista. Kypsänä se on erittäin hyvää monessakin ruoassa. Samanlainen on lehtiselleri eli varsiselleri. En voi ymmärtää, miksi joku pilaa salaatin laittamalla siihen raakaa lehtiselleriä. Mutta kypsänä se on hyvää esimerkiksi lammaskaalissa. Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Mä olisin sanonut lehtiselleristä vielä reilu vuosi sitten ihan samaa, mutta olen lisäillyt sitä vähän kerrallaan salaatteihin ihan siksi että olisi muuten mennyt monta vartta hukkaan kun sitä on kumminkin joskus tullut ostettua esimeriksi juuri jotain keittoja varten. Ja kumma kyllä, olen oppinut siitä tykkäämään. Ehkä mä vielä annan tuolle fenkolillekin tilaisuuden.

    VastaaPoista