perjantai 6. elokuuta 2021

Keitettyä lohta tilli-valkoviinikastikkeessa

Viimeinenkin lomaviikko kääntyy kohti loppuaan. Tämä viikko vietettiin maalla ja yritettiin kovasti pojan kanssa kalastella, mutta saalis jäi laihaksi: yhdeksän pikkuista ahventa, jotka sitten nyljettiin ja paistettiin. Ihan herkkua. Tälle päivälle oli toiveissa saada katiskasta hauki, mutta sitä ei ikävä kyllä löytynyt. Niinpä kalastettiin kaupan kala-altaasta lohenpuolikas ja valmistin sen sitten herkullisen kastikkeen kanssa. Hyvää oli tämäkin.




Ainekset:
500 g lohifileetä
1 sipuli
½ dl valkoviiniä
4 dl kasvislientä
Kastike:
1 dl kermaa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli. Siirrä silppua kattilaan. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat sipulipedille. Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Hauduta kannen alla n. 15 minuuttia. Nosta kalapalat liemestä ja siivilöi liemi. Levitä sipulisilppu lohipalojen päälle.

Silppua tilli. Kiehauta liemi. Sulata toisessa kattilassa voi ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää liemi vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. No nythän kuulostaa niin hyvältä, että tämä ohje täytyy kokeilla. Sitä uunilohta, pannulla paistettua ja lohikeittoa onkin jo syöty aika lailla tarpeeksi. Kiitos ohjeesta ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistui. :) Mukavaa tulevaa viikkoa sinnekin!

    VastaaPoista