tiistai 7. syyskuuta 2021

Nuudeliwokki Bali-styleen

Jostain syystä karsastan vahvasti noita valmiita pakastekasvisseoksia. Enkä ymmärrä miksi. Ne ovat nykyään ihan eri luokkaa kuin joskus ysärillä, jolloin niihin ensimmäistä kertaa tutustuin. Tähän wokkiin oli tarkoitus laittaa kasviksiksi vihreitä papuja ja vesikastanjaa, mutta en onnistunut löytämään kaupasta sitä jälkimmäistä. Sitten katselin pakastekasvisallasta ja siellä silmääni sattui tämä seos jossa oli mm. vihreitä papuja ja vesikastanjaa. Sitten valinta olikin helppo, nappasin pussin mukaani. Kasvikset olivat oikein hyviä wokin seassa ja wokki sinänsä oli todella maistuvaa niin minulle kuin myös herra-melkein-10-v:lle.




Liha:
300 g naudan minuuttisuikaleita
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl inkivääritahnaa
3 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
250 g munanuudeleita
450 g Wok Bali Style –kasviksia (Findus) (vihreät pavut ja vesikastanja)
½ tl chilirouhetta
2 ½ dl lihalientä
1 dl cashewpähkinöitä

Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa öljy, soija, viinietikka, maissitärkkelys ja inkivääritahna. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Pyörittele lihasuikaleet marinadissa ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista lihat marinadeineen. Nosta lihat lautaselle odottamaan. Lisää pannulle wok-vihannekset. Mausta chilillä. Paista muutama minuutti. Lisää lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Jatka paistamista muutama minuutti.

Lisää lihat, pähkinät ja nuudelit. Kuumenna sekoitellen vielä muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti