tiistai 1. maaliskuuta 2022

Kvinoa-porsaslarb ja kurkkumuhennos

Jos taas jotain pitää moittia, niin kurkut olisivat saaneet maustua pidempään. Muutoin tämä oli aivan mahdottoman hyvää. Kaveriksi laitoin ihan perusperunamuusia.




Larb:
100 g kvinoaa
5 dl vettä
suolaa
¼ dl limettimehua
1 rkl seesamiöljyä
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1 rkl inkivääritahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 rkl rypsiöljyä
400 g porsaanjauhelihaa
3 rkl kalakastiketta
1 ½ tl sokeria
4 kevätsipulia
1 ruukku korianteria
1 cosmopolitan-salaatti
Kurkkumuhennos:
1 kurkku
1 valkosipulinkynsi
2 tl sherryä
1 tl riisiviinietikkaa
½ tl sormisuolaa

Kuori ja silppua kurkkujen valkosipulinkynsi. Muserra kokonaista kurkkua kaulimella, kunnes kurkku alkaa halkeilla. Vedä kurkku halkeamista paloiksi. Siirrä palat kulhoon. Lisää valkosipuli, riisiviini, viinietikka ja suola. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua kevätsipulit. Irrottele salaatinlehdet toisistaan.

Huuhtele ja valuta kvinoa. Paahda jyviä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä. Keitä kvinoa kiehuvassa vedessä kypsäksi (n. 15 minuuttia). Sekoita joukkoon limettimehu ja seesamiöljy.

Sekoita chili, valkosipuli, sipulit, inkivääritahna ja sitruunaruohotahna tehosekoittimessa tasaiseksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää chilitahna ja paista puoli minuuttia. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää kalakastike, sokeri, kevätsipuli ja kvinoa. Paista, kunnes neste pannulla on karamellisoitunut. Lisää korianteri.

Annostele larb salaatinlehtikippoihin ja levitä päälle kurkkumuhennos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti