tiistai 8. maaliskuuta 2022

Mustikkainen jälkiruoka

Mustikat on kyllä hyviä. Ja tästä tuli ihan superherkullinen jälkkäri. Jokunen vuosi sitten tein perunasuurimoista Helmi-vispipuuroa ja muistan, etten silloin pitänyt sitä kovin hyvänä. Tämä oli ihan eri luokkaa, lieneekö sitten vaniljakastikkeen ansiota vai sopivatko mustikat niin paljon mustaherukoita paremmin perunasuurimoiden kaveriksi.




Ainekset:
4 dl Kiehu-maitoa
1 dl perunasuurimoita (Helmi)
½ dl mustikoita
½ dl sokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristeluun:
100 g mustikoita

Kiehauta maito. Ripottele suurimot kiehuvan maidon sekaan. Keitä hiljalleen sekoittaen 8 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon mustikat ja sokeri ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa puuro kuohkeaksi. Kääntele puuroon puolet vaniljavaahdosta.

Levitä lasiseen tarjoiluastiaan kerroksittain puuro ja loput vaniljavaahdosta. Koristele jäisillä mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti