torstai 18. toukokuuta 2023

Omenaleivokset

Mun mielestäni nämä ovat lähinnä kannettomia omenatorttuja. Mutta todennäköisesti hyviä silti. Kermavaahdolla terästettyä voitaikinaa en olekaan aiemmin tehnyt. Ihan kiinnostavaa kokeilla, onko se kovinkin erilaista kuin muut kokeilemani voitaikinat.




Kermavoitaikina:
2 dl kermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
170 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
3 omenaa
100 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl sitruunamehua
kanelia
20 g sokeria
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja voi tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. puoli tuntia.

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutioihin marmeladi ja sitruunamehu.

Leikkaa taikinasta n. sentin paksuisia suorakaiteita ja kauli ne yksi kerrallaan n. 3-4 mm paksuisiksi levyiksi. Leikkaa levyt paloiksi ja nosta palat leivinpaperoiduille uunipelleille. Jaa omenaseos taikinapaloille. Ripottele pinnalle kaneli ja sokeri.

Paista 250-asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti