maanantai 1. toukokuuta 2023

Välimeren kana-perunavuoka

Olipa kummallisia perunoita. Viipaloin ne, esikeitin 15 minuuttia ja sen jälkeen laitoin uuniin. Tunti 180 asteessa ja perunat olivat aivan täysin raakoja. Sitten 10 minsaa kerrallaan 200 asteessa, ja perunat eivät vain kypsyneet. Kun vuoka oli ollut yhteensä 1 ½ h uunissa, kyllästyin ja otin sen ulos. Perunat eivät silti olleet ihan täysin kypsiä. Jos ei perunoiden kypsyysastetta oteta lukuun, niin tämähän oli vallan maistuva vuoka.




Ainekset:
2 sipulia
10 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
450 g maustamatonta broileria
suolaa
mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
1 ruukku basilikaa
1 tl kuivattua rosmariinia
40 g tomaattipyreetä
7 dl kanalientä
2 kg jauhoisia perunoita
170 g juustoraastetta
150 g fetaa
100 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita

Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet kylmään veteen odottamaan. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua basilika. Suikaloi broileri tarvittaessa.

Kuumenna öljy suurella pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Siirrä sivuun. Ruskista kanat kauttaaltaan samalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pannulle sipulit, basilika, tomaattimurska, tomaattipyree ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia. Valuta perunat ja lisää ne joukkoon. Jatka hauduttamista noin 15 minuuttia. Lisää aurinkokuivatut tomaatit.

Kaada puolet perunaseoksesta uunivuokaan. Lisää puolet juustoraasteesta ja feta. Levitä päälle loput perunaseoksesta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Jatka paistamista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti