sunnuntai 14. toukokuuta 2023

Tiikerikakku ja mansikkavaahto

Kevään ensimmäiset takapihakahvit juotiin tänään. En edes muista, milloin olisin viimeksi tehnyt mitään kuivakakkua. Ja saattaa jopa olla, että tämä oli kaikkien aikojen ensimmäinen tiikerikakkuni. Hyvä siitä tuli, vaikkakin vähän kalvakka eikä muutenkaan kovin kaunis. Mansikkavaahdon kera meni vallan loistavasti äitienpäivän kermakakkuna.




Ainekset:
120 g voita
220 g tomusokeria
3 kananmunaa
55 g maitoa
220 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
15 g kaakaojauhetta
Mansikkavaahto:
2 ½ dl mansikkakermaa
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
400 g mansikoita

Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta vuorotellen maidon kera. Ota n. kolmasosa taikinasta erilliseen astiaan ja lisää siihen kaakaojauhe.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta silikonisen rengaskakkuvuoan pohjalle. Levitä päälle ensin kaakaotaikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta. Vedä taikinakerrosten läpi veitsellä muutaman kerran niin, että kerrokset sekoittuvat hiukan. Paista 175-asteisen uunin alatasossa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Kuutioi lisäksi tarkoitetut mansikat. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa vaniljakastike vaahdoksi ja vatkaa sekaan maitorahka. Kääntele vanilja-rahkaseokseen mansikkakerma ja mansikanpalat. Tarjoile mansikkavaahto tiikerikakun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti