torstai 13. heinäkuuta 2023

Varhaiskaalikääryleet fetatäytteellä

Eka etelänmatka koronan jälkeen on viimeinkin päästy tekemään. Ihanaa oli olla reissussa, mutta ihanaa oli myöskin tulla kotiin. Kreikanmatkan jälkeen onkin kiva maistella kaalikääryleitäkin vähän kreikkalaiseen tyyliin. Nämä olivat kyllä tosi hyviä. Kääryleiden kanssa ostin -30 % alesta valmiiksi paneroituja broilerinfileitä, jotka nekin olivat tosi hyviä. Air fryer paistoi ne just eikä melkein rapeiksi.




Ainekset:
1 varhaiskaali
Täyte:
1 paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl kasvislientä
1 tl kuivattua oreganoa
1 laakerinlehti
½ tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
150 g fetaa
Kastike:
1 dl kuivaa valkoviiniä
400 g paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria

Poista täytteen paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Murenna feta.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää riisi ja valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä n. 2 minuuttia. Lisää paprika, kasvisliemi, oregano, laakerinlehti ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Siirrä kattila sivuun ja poista laakerinlehti. Sekoita joukkoon feta. Anna jäähtyä.

Keitä kaalia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä hetken aikaa. Nosta se vedestä reikäkauhalla ja anna jäähtyä, kunnes siihen pystyy koskemaan. Irrottele kaalin lehdet ja levitä ne leivinpaperille. Silppua pienimmät lehdet ja sekoita ne täytteeseen. Jaa täyte lehdille. Kääri lehdet kääryleiksi. 

Sekoita kastikkeen viini, tomaattimehu ja tomaattipyree lasagnevuoassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kääryleet kastikkeen sekaan. Lusikoi kastikkeeseen myös kääryleistä pursuillut täyte. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti