keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Paahdettuja kasviksia ja kesäkurpitsa-minttuhummusta

Oon vissiin joskus ennenkin sanonut, että tykkään kasviksista eniten täysin kypsänä, joidenkin mielestä ylikypsänä. Nämäkin olisi siis kannattanut keittää ensin, mutta en kumminkaan viitsinyt niin tehdä. Niinpä sekä porkkanat että kukkakaalit olivat al dente. Eivät missään nimessä huonoja, mutta parempiahan ne olisivat olleet pehmeinä. Grilliä en näiden takia sytyttänyt, joten grillin virkaa toimitti air fryer. Kesäkurpitsa-minttuhummus oli erinomaista. Kasvisten seuraksi herra 11-v paistoi aivan täydellisen mediumit naudan ulkofileepihvit.




Paahdetut kasvikset 2:
500 g kesäporkkanoita
300 g violettia kukkakaalia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Kesäkurpitsa-minttuhummus:
400 g kesäkurpitsaa
suihkutettavaa oliiviöljyä
1 avokado
1 ruukku minttua
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
½ dl limettimehua
½ tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Kuori porkkanat ja lohko ne pituussuunnassa neljään osaan. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. 

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin. Suihkuta palat kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa niitä keskilämmöllä niin, että ne hiukan pehmenevät ja pintoihin tulee kaunis väri (tai 200-asteisessa air fryerissä n. 12 minuuttia). Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kesäkurpitsa, minttu, valkosipuli ja tahini. Mausta limettimehulla, sormisuolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Soseuta tasaiseksi.

Levitä porkkanat ja kukkakaali grilliritilälle (tai air fryeriin) ja suihkuta ne kevyesti oliiviöljyllä. Grillaa kasviksia keskilämmöllä käännellen, kunnes ne ovat kauniin värisiä (tai 200-asteisessa air fryerissä 12 minuuttia, sekoita välillä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti