maanantai 17. heinäkuuta 2023

Valkosipuliseitiä paprikakastikkeessa

Tämä oli tosi hyvä kokonaisuus. Erityisesti tykkäsin kasvispaistoksesta, vaikkei siinä mitään ihmeellistä ollutkaan. Jos jotain muuttaisin näin jälkikäteen, niin laittaisin paprikakastikkeeseen puolet vähemmän kasvislientä. Ja tuli muuten tuosta sinänsä melko mauttomasta seitipalastakin tosi hyvä valkosipuliöljyllä valeltuna.




Valkosipuliseiti:
400 g pakasteseitiä
suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
Kasvispaistos:
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
150 g pakasteherneitä
½ keltainen paprika
¼ tl mustapippuria
suolaa
1 rkl voita
Paprikakastike:
1 punainen paprika
½ keltainen paprika
½ dl kuohukermaa
6 dl kasvislientä
2 rkl vaaleaa Maizenaa
1 tl sipulijauhetta
suolaa
valkopippuria
Peruna-purjopaistos:
1 kg perunoita
1 purjo
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Poista kastikkeen paprikoista siemenet ja valkoiset osat. Viipaloi malto. Soseuta paprikat kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja kuumenna hetki. Keitä, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Ripottele pinnalle Maizena ja sekoita hyvin. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sipulijauheella.

Mausta kalapalat suolalla. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se öljyn sekaan. Voitele kalafileet seoksella. Kypsennä 180-asteisessa air fryerissä 10 minuuttia. Laske lämpötila 170 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

Kuori ja viipaloi kasvispaistoksen punasipuli. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi malto. Puolita kirsikkatomaatit. Kuullota sipuli- ja paprikasuikaleet pehmeiksi voissa. Lisää kirsikkatomaatit ja herneet ja jatka paistamista hetken aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja viipaloi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Lado purjo ja perunat kerroksittain uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle voi pieninä nokareina. Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti