maanantai 3. heinäkuuta 2023

Kuohkea torvisienikeitto

Voi olla, että kulhoon lorahti pikkuisen liikaa tuota maitovaahtoa. Se oli kumminkin kiva lisä sopan päälle. Noin muuten keitossa oli hiukan kitkerä vivahde. Nämä olivat ensimmäiset koskaan keräämäni torvisienet, ja vasta sienet kuivattuani luin jostain että sienen kantaosa usein jätetään käyttämättä karvauden vuoksi. Jos vielä joskus löydän torvisieniä, niin tiedänpähän tuonkin. Kokonaisuudessaan tämä kuitenkin oli hyvä ja täyttäväkin keitto.




Ainekset:
90 g kuivattuja mustatorvisieniä
2 kesäpunasipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
½ dl marsalaviiniä
8 dl Kiehu-maitoa
250 g sulatejuustoa
1 tl kuivattua kirveliä
1 tl suolaa
¼ tl rosépippuria
Tarjoiluun:
2 dl maitoa
rosépippureita

Mittaa sienet kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että sienet peittyvät. Anna seistä vähintään 15 minuuttia.

Viipaloi punasipulit varsineen. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sieniä ja sipuleita 10 minuuttia. Lisää marsala ja kuumenna, kunnes se on haihtunut. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää juusto nokareina. Jatka keittämistä, kunnes juusto on sulanut. Soseuta sauvasekoittimella. Murskaa rosépippurit morttelissa. Mausta kirvelillä, suolalla ja rosépippurilla.

Kuumenna lisäksi tarkoitettu maito kiehuvaksi pienessä kattilassa. Vispaa maito vaahdoksi. Koristele keittoannokset maitovaahdolla ja rosépippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti