lauantai 14. syyskuuta 2024

Italialainen Cassata-jäätelö

Tämän laitoin vasta just äsken pakastimeen ja todennäköisesti syödään vasta huomenna. Alkuperäiseen reseptiin kuului mansikoita. Mutta koska mansikka-aika alkaa olla ohi ja pihapuut notkuvat luumujen painosta, vaihdoin mansikat luumuihin. Epäilen, että tästä tuli todella hyvää. *Edit* Vaihdoin kuvan ja samalla voin kertoa, että oli todella hyvää.


Ainekset:
2 kananmunan keltuaista
½ dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
100 g kermaviiliä
200 g luumuja
30 g taloussuklaata
100 g italialaisia mantelikeksejä (cantuccini)

Poista luumuista kivet ja silppua malto. Rouhi suklaa ja keksit.

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon kermaviili ja kermavaahto. Kääntele vaahtoon luumut, suklaa ja keksit.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla ja kaada seos kulhoon. Nosta kulho peitettynä pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

Kumoa jäätelö tarjoiluvadille ja anna pehmitä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Tarjoile esim. tuoreiden luumujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti