torstai 12. syyskuuta 2024

Punajuuri-chevrehampurilainen

Näistä tuli ihan hämmästyttävän hyviä hampurilaisia. Yhtään en kaivannut lihaa. Kaikki osaset sopivat toisiinsa. Jos jotain miinusta täytyy mainita, niin sämpylät olivat lähestulkoon Sam-sämpylöiden kaltaisia murenijoita.


Ainekset:
150 g vuohenjuustoa
2 tl hunajaa
amerikkalaisia maustekurkkuviipaleita
70 g rucolaa
Wasabimajoneesi:
50 g majoneesia
2 tl wasabia
Punajuuri-kidneypapupihvit:
180 g ranskankermaa
1 dl korppujauhoja
650 g punajuuria
250 g perunoita
380/230 g kidneypapuja
2 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua rosmariinia

Mittaa kulhoon pihvien ranskankerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia.

Kuori ja raasta punajuuret ja peruna. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Soseuta pavut sauvasekoittimella. Sekoita kaikki pihvien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina pihveiksi leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Käännä pihvit ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Halkaise sämpylät. Nosta sämpylöiden pohjapuolikkaille vuohenjuustoviipaleeet. Nosta leivät air fryerin ritilälle ja kuumenna 200-asteisessa fryerissä 3 minuuttia. Valuta vuohenjuuston päälle hiukan hunajaa.

Sekoita majoneesi ja wasabi yhteen. Nosta sämpylöiden pohjapuolikkaille vuohenjuuston päälle punajuuripihvi ja sen päälle wasabimajoneesia. Lisää maustekurkkuviipaleita ja rucolaa. Nosta kansi päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti