tiistai 17. syyskuuta 2024

Jauheliha-juurescannellonit

Minä tykkäsin näistä tosi paljon. Juurekset appelsiinikastikkeessa olivat mielestäni tosi hyviä, herra 12 v:n mielestä ne olisi voinut jättää pois. Jauhelihakastikkeesta tuli ihanan kermaista.


Jauhelihakastike:
1 sipuli
1 rkl juoksevaa Oivariinia
400 g jauhelihaa
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
Lisäksi:
12 cannelloniputkea
Juureskastike:
1 porkkana
1 palsternakka
150 g juuriselleriä
1 sipuli
2 dl appelsiinimehua
4 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 ½ rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua jauhelihakastikkeen sipuli. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja anna hautua muutama minuutti. Täytä cannelloni-putket jauhelihakastikkeella.

Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.

Sulata voi ja hunaja pannulla. Kuullota juureksia ja sipulia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada juurekset ja liemi cannellonien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti