perjantai 11. lokakuuta 2024

Grillattua zucchinia sitruunamarinadissa

Nämä tein iltapalaksi. Saavat muhia marinadissaan paljon kauemmin kuin reseptissä mainitun tunnin verran. Marinadi ainakin oli tosi maukasta, ja varmasti toimii kivasti paahdettujen kesäkurpitsasuikaleiden kanssa.


Ainekset:
1 kesäkurpitsa
Marinadi:
1 ruukku minttua
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa
mustapippuria

Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi lastuiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä 250-asteisen uunin grillivastusten alla pari minuuttia molemmin puolin.

Silppua minttu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset yhteen. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja anna maustua tunnin verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti