torstai 24. heinäkuuta 2025

Biscoff-juustokakku

Tää oli taas niitä kakkuja, joiden pöydällä säilymisen suhteen olin hiukan huolissani tässä kelissä. Ilmalämpöpumppu onneksi viilentää sisätiloja kivasti, mutta silti jotenkin tuntuu että kaikki mikä on sulaakseen, sulaa kyllä tosi nopeasti. Alkuperäiseen kakkuohjeeseen kuului koristelut suklaasydämillä ja kekseillä. Näin parhaaseen marja- ja hedelmäaikaan kuitenkin halusin jotain vähän raikkaampaa. Arvoin mansi- ja kirsikoiden välillä ja päädyin sitten kirsikoihin sillä sunnuntaina on luvassa mansikkaherkkua.


Pohja:
150 g Biscoff-täytekeksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
300 g Biscoff-levitettä
3 dl Flora Vispiä
Koristeluun:
2 dl Flora Vispiä
10 g vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljauutetta
150 g kirsikoita

Murskaa pohjan keksit. Sekoita murskaan voisula. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa yhteen täytteen tuorejuusto, tomusokeri, vanilja ja biscoff-levite. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Vatkaa koristeluun tarkoitettu kerma, vaniljakreemijauhe ja vaniljauute vaahdoksi. Pursota kermavaahto ruusukkeiksi kakun päälle. Koristele kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti