Tämä näytti uunista tullessaan kuivalta ja kovalta. Ei olisi ulkonäkö voinut enää pahemmin pettää. Leipäkuutioista oli tullut ihanan pehmeitä ja pinta oli mukavan rapea. Todella herkullista.
Ainekset:
200 g paahtoleipäviipaleita (tai muuta vaaleaa leipää tai pullaa)
100 g balsamista omenahilloa (tai muuta hilloa)
1 kananmuna
3 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
75 g voita sulatettuna
Leikkaa leipä tai pulla kuutioiksi. Levitä kuutiot laakeaan, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Lusikoi päälle hillo. Vatkaa muna, maito ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kaada seos vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, tai vaikka yön yli.
Sekoita keskenään kaurahiutaleet, fariinisokeri ja voisula. Ripottele seos vuoan pinnalle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia. Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti