Ai että oli makoisaa ja pehmeää. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty kokonaista lohta, jolta oli leikattu selkäranka nahkapuolelta käsin irti, kala levitetty vuokaan ja täyte lusikoitu siihen selkärangan kohdalle jääneeseen reikään. Minä arvostan syömisen helppoutta, joten halusin tehdä tästä sellaisen version jonka voi vain lusikoida vuoasta lautaselle ja siitä suuhunsa. En muista, onko jossain aiemmassa reseptissäni ollut lohen kanssa valkkaria. Vähän ensin epäilin, mutta se toimi oikein hyvin. Kalan kaveriksi tein perunamuusia.
Ainekset:
550 g lohifileetä
90 g leivänmuruja (4 viipaletta Reilu-paahtoleipää)
½ ruukkua persiljaa
1 suuri salottisipuli
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 kananmuna
suolaa
valkopippuria
1 dl valkoviiniä
Leikkaa lohifilee paloiksi. Nosta palat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja irrota nahka.
Silppua persilja. Murenna leipä. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi pienessä määrässä voita. Sekoita joukkoon leivänmurut ja persilja. Lisää loput voista ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aseta lohipalat sopivan kokoisen vuoan reunoille. Mausta palat suolalla. Lusikoi täyte kalojen keskelle. Kaada vuokaan viini. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti