lauantai 26. kesäkuuta 2021

Olut-suklaakakku

Taikinassa oli jännä oluen vivahde. Paistetusta kakusta se oli kuitenkin hävinnyt. Mutta koska käytin lähes 24-senttistä vuokaa, olisi paistoaika pitänyt jättää vähän lyhyemmäksi. Nyt kakku oli täysin kypsäksi paistunut, ja olisin tykännyt että se olisi ollut hiukan mutaisempi. Siitäkin huolimatta kakku oli kyllä tosi hyvää.




Taikina:
150 g voita
2 dl stout-olutta
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl sokeria
100 g taloussuklaata
Kuorrutus:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2 rkl vaahterasiirappia

Sulata taikinan voi ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa.

Sekoita voihin huoneenlämpöinen olut. Lisää kananmunat ja vatkaa kevyesti tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi. Anna jäähtyä täysin.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset yhteen sähkövatkaimella. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Levitä kuorrutus kakun päälle. Valuta pinnalle vaahterasiirappi juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti